luni, 10 aprilie 2017

Viziune despre Paşte

        Azi a început Săptămâna Patimilor. Pentru că sunt internată în spital cu cel mic, scroll-uiesc pe grupuri pe Facebook, în timp ce el doarme liniștit pe mine.
        Toate femeile întreabă de meniuri de Paște, cine, ce gătește. Eu mă gândeam că n-am timp și nici chef să mă "pregătesc" de Paște. Cine știe când scap de aici și cu copilul convalescent... sigur prioritățile mele vor fi altele.
        Însă, nu pot să nu mă întreb de ce accentul este pus pe ce mâncăm în astea trei zile? E așa de important? Această sărbătoare se traduce în ce punem pe masă?
        Adică, sigur că voi încerca să fac ouă roșii și măcar un cozonac, că astea nu le fac tot timpul, dar restul? N feluri de aperitive, fel principal, fel secundar, n prăjituri. Oare nu avem același stomac și de Paște?
        De obicei, am în meniu salată boeuf, ouă umplute, sarmale și friptură, cozonac și ouă roșii și poate o prăjitură. Dar mereu rămâne mâncare și urăsc să arunc. Să fac risipă când alții nu au ce mânca și ce bea.
        Așa că, anul ăsta și pentru că spital și pentru că nu mai vreau să gătesc până sâmbătă seara și să cad lată, meniul se va face pe-o zi și vom mânca tot bine, dar fără prea multă bătaie de cap.
        Vă doresc o săptămână fără patimi și pregătiri ușoare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu